اکسین نیوز – به گزارش روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، علی سبیاتی، رئیس اداره برنامه ریزی، هماهنگی و کنترل تولید (معاونت بهره برداری) شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در جمع خبرنگاران با اشاره به جایگزینی نوین گاز دیاکسید کربن به جای نیتروژن در عمیلیات هوازدایی تأسیسات، اظهار کرد: مخازنی که متعاقب پایان تعمیرات اساسی آماده راه اندازی میشوند، مستلزم هوازدایی با استفاده از گاز خنثی، پیش از ورود سیال هیدروکربنی هستند.
وی عنوان کرد: در صنعت نفت گاز نیتروژن، برای هوازدایی تأسیسات و همچنین احیاء چاههای نفت استفاده می شود از این رو به دلیل تک منبعی آن، تولید نیتروژن و خدمات رسانی بهموقع با محدودیت روبه رو بوده که این مسئله باعث تاخیر در راه اندازی به موقع تاسیسات می شد.
رئیس اداره برنامه ریزی، هماهنگی و کنترل تولید (معاونت بهره برداری) شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب خاطرنشان کرد: طی بازدیدی که با همراهی همکاران بسیج مدیریت تولید از شرکت الکل سازی رازی صورت گرفت، دریافتیم که این شرکت گاز co2 تولید میکند که خریدار آن عمدتا شرکتهای نوشابه سازی هستند و زمانی که خرید از سوی این شرکتها انجام نمیشد، co2 تولید شده بلا استفاده باقی میماند از این رو پیشنهاد شد که از این گاز به جای نیتروژن در هوازدایی مخازن استفاده شود.
سبیاتی افزود: پس از بازدیدهای صورت گرفته نظر به تایید مدیریت بنا شد تا مخزن کفگیر بنگستان نمکزدایی اهواز ۲ به عنوان پایلوت استفاده از گاز co2 آماده شود.
وی ادامه داد: شرکت الکلسازی رازی اتصالات لازم را در مخزن پایلوت انجام دادند، که پس از اجرای فرایند عملیات هوازدایی شاهد نتایج خارج العاده بودیم به طوری که زمان عملیات purging نسبت به گاز نیتروژن به مقدار قابل توجهی کاهش یافت، این کار بدون هزینه توسط شرکت الکل سازی رازی انجام شد.
رئیس اداره برنامه ریزی، هماهنگی و کنترل تولید (معاونت بهره برداری) شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به مزایای استفاده از گاز دی اکسیدکربن جایگزین نیتروژن در هوازدایی تأسیسات ابراز داشت: از آنجایی که گاز Co2 نسبت به هوا سنگین تر است، زمانی که در مخازن تزریق می شود به دلیل وزن بالایی که دارد، ته نشین شده و هوا از بالای مخزن به راحتی purg (هوازدایی) می شود.
سبیاتی با اشاره به کاهش چشمگیر هزینه تأمین CO2 نسبت به نیتروژن ابراز داشت: استفاده از این روش در کنار سرعت بخشیدن به عملیات، حذف تک منبع تأمین کننده گاز نیتروژن را در پی داشت.
وی گفت: در حال حاضر با گذشت ۶ ماه از عملیاتی شدن این روش، شرکتهای بهره بردار مناطق نفتخیز جنوب علاوه بر نیترون از گاز CO2 در هوازدایی تأسیسات استفاده میکند که شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون بیشترین همکاری و استفاده را داشته است.
رئیس اداره برنامه ریزی، هماهنگی و کنترل تولید (معاونت بهره برداری) شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با بیان اینکه منشا تولید این گاز گیاهی است و بهره گیری از گاز Co2 هیچ منافاتی با استانداردهای موجود در صنعت نفت ندارد؛ خاطرنشان کرد: از آنجایی که هوازدایی با گاز Co2 در استمرار تولید اهمیت دارد، شرکت الکل سازی رازی به دلیل مسافت اندک با شهر اهواز، این خلأ را برطرف کرده است و تأمین گاز مورد نیاز با سرعت بالاتری انجام می شود.