اکسین نیوز – در هفته سوم خردادماه، شاخص کل بورس تهران در روز شنبه رشد ۸ هزار و ۶۳۹ واحدی داشت. روز سهشنبه نیز شاخص کل ۹ هزار و ۸۶۸ واحد رشد کرد، اما در آخرین روز معاملاتی هفته شاخص کل ریزش کرد و هزار و ۱۱۰ واحد کاهش یافت.
شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به رقم ۲ میلیون و ۲۸۸ هزار و ۴۳۹ واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۱۷ هزار و ۳۹۷ واحد بالاتر ایستاد و بازدهی هفته شاخص بورس مثبت ۰.۸ درصد شد.
بازار سرمایه در هفتهای که تنها سه روز معاملاتی داشت، با روند نسبتا متعادلی همراه بود و این مسئله سبب شد ارزش معاملات خرد کاهش شدیدی داشته باشد و موضوع ورود رکود به معاملات بورس بیش از پیش بر سر زبان سهامداران بیافتد.
در ابتدای بازار روز ۴شنبه عمده نمادها مثبت معامله میشدند؛ لکن در نیمه دوم بازار جهت کلی عوض شد و تعداد نمادهای منفی بیشتر شد. نزدیک شدن سررسید آپشن برخی نمادهایی مانند خساپا، وبملت، وبصادر و شستا و بازگشت نرخ دلار به نزدیکی ۵۰ هزار تومان از جمله عواملی بودند که در منفی شدن بازار تاثیرگذار بودند.
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند با نزدیکشدن به فصل مجامع، تعداد نمادهایی که متوقف میشوند، افزایش پیدا میکند و این موضوع نیز به کاهش ارزش معاملات کمک کرده است. به عبارت دیگر، دلیل رکود در بورس میتواند کاهش حجم معاملات سهامداران خرد به دلیل بی رغبتی، و بسته بودن نمادهای معاملاتی باشد، اما دلیل رکود در بورس هرچه باشد، نمیتواند برای آینده بورس اتفاق مثبتی باشد.
حرفهایهای بورس به دنبال رشد آرام بازار سهام هستند
مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه گفت: بورس در هفتههای گذشته روند نامشخصی داشته است و همین موضوع دلیل کاهش ارزش معاملات بوده است. ریسکهای بیرونی موثر بر بازار سرمایه کاهش یافته است، اما به دلیل ریزش شدید در اواسط اردیبهشت ماه، اعتماد به بازار به شدت کاهش یافته است.
وی ادامه داد: کاهش نرخ دلار به کانال ۴۰ هزار تومان میتواند روند بازار سهام را نزولی کند. به نظر میرسد در هفته آتی سهام شرکتهای دلاری روند نزولی داشته باشد و شرکتهای دارای فروش داخلی و شرکتهای کوچک عملکرد بهتری داشته باشند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بازار از لحاظ بنیادی واکنشی به مفروضات بودجه در مورد نرخ برق و گاز نشان نداده و در بلاتکلیفی به سر میبرد. در کل احتمال میرود، در هفته آتی کلیت بازار متعادل و رو به پایین باشد.
دانشی تصریح کرد: شاخص بورس همیشه با یک وقفه زمانی با سایر بازارها همسو میشود، حرفهایهای بازار تمایل چندانی به رشد پرشتاب بازار ندارند و مایل هستند تا روند صعودی شاخص بورس به صورت منطقی و تدریجی باشد. /فارس
مسیر بازار در هفته آتی
کاهش نرخ دلار به کمتر از ۵۰ هزار تومان میتواند بازار را نزولیتر کند. به نظر میرسد در هفته آتی سهام شرکتهای دلاری روند نزولی داشته باشد و شرکتهای ریالی و نماینده شاخص هم وزن عملکرد بهتری داشته باشند. در کل احتمال میرود در هفته آتی کلیت بازار متعادل و رو به پایین باشد.